Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Louis Rigaux werd geboren te Overijse op 19 augustus 1887 .  Hij volgde lessen aan de academie voor schone kunsten te Brussel en behaalde er de eerste prijs. In 1911 kreeg hij van de regering een medaille. Louis werd vooral gewaardeerd om zijn stillevens en portretten en muntte uit in de kleurrijke voorstelling van de Druivenstreek en Brugge. Als etskunstenaar was hij ook in het buitenland bekend.  Louis was de stichter en voorzitter van de plaatselijke toneelvereniging. Dankzij zijn onbaatzuchtige medewerking groeide het jaarlijks Kerstfeest van de Koninklijke harmonie St. Martinus uit tot de mooiste kinderfeesten van de streek. Hij speelde lang de rol van regisseur, decorateur en leidde het geheel tot een fantastisch event. Hij was ook een goede fotograaf en ook tijdens de oorlog maakte hij geweldige foto’s.

In 1947 trouwde Louis met Germaine Girondal.  Ze kregen geen kinderen.  Zijn neef Jean Rigaux ging als kind reeds veel bij Louis en werd er artistiek begeleid.

Hij stierf op 26 mei 1954 te Overijse.

Louis was een levensgenieter en kunstenaar in alle vormen.

Menu