Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Jean Rigaux werd geboren op 16 juni 1935 op het Justus Lipsiusplein.  Van kinds af aan werd hij kind aan huis bij zijn oom Louis Rigaux. Hij leerde er snel de smaak van kunstzinnigheid.  Onder aandringen van Louis ging hij naar de “Academie des beaux Arts” te Brussel waar hij regelmatig in de prijzen viel. Naast de traditionele kunstopleiding in dagopleiding studeerde hij er ook monumentale kunst in avondschool.

Sinds de jaren zestig etaleerde hij zijn plastische kwaliteiten in de meest diverse kunstdisciplines en vormen.  Van zijn hand kennen we prachtige dorpszichten in aquarel, het monumentale glasraam in de St Martinuskerk, surrealistische werken met of zonder luchtbellen, kleurrijke wandtapijten, abstracte dripping schilderijen, geweldige marines met luchtballonnen tot cobra achtige schilderijen met zeer kleurrijke figuren.  Jean heeft zich nooit laten vastpinnen op één welbepaalde stijl. Hij creëert, naarmate het hem uitkomt en hanteert materialen die zich best tot zijn kunstwerk lenen. Hierin schuilt het voordeel van zijn opleiding en vakkennis.  Hij kon hierdoor ook in zijn eigen academie zijn creatieve talenten doorgeven.

Jean was net als zijn oom een levensgenieter en gaf zijn passie ook door aan zijn dochter Isabelle.  Hij stierf onverwachts maar in alle rust op 16 december 2008 op het Justus Lipsiusplein.

Menu